De zelfvoorzieningsbijbel
Home » Wie

Wie?

Mijn naam is Krol.  Samen met mijn vriend heb ik onlangs een huis gekocht op het platteland.  Mijn droom, om op eigen terrein naar hartenlust te experimenteren rond zelfvoorzienend leven, is zo uitgekomen! 

Zelfvoorziening betekent voor mij onthaasting, onafhankelijkheid van een losgeslagen kapitalistisch systeem, respect voor dier en milieu, authenticiteit en kwaliteit. Door meer zelfvoorzienend te leven hoop ik een minder vervuilende impact te hebben op onze door mensen overbevolkte planeet.  Ik wil mijn best doen om de plek waar ik leef mooier en schoner - beter - achter te laten dan hoe ik ze gevonden heb, voor de toekomstige generaties. 

Vreugde hebben in het leven betekent vaak kleine hindernissen kunnen overwinnen.  Door meer zelfvoorzienend te leven geniet ik meer en intenser. 

Een andere droom van me is om mijn ervaringen op vlak van zelfvoorziening en de kennis die ik heb opgedaan te kunnen delen met anderen.  Omdat ik geen overzicht meer had over de bonte verzameling van recepten, trucs en tips rond zelfvoorziening die ik door de jaren heen verzameld heb besloot ik alles in boekvorm op te schrijven.  Schrijven is mijn passie - het boek evolueert nog steeds omdat ik steeds weer bijleer. 

Deze website is een eerste begin om mijn ervaringen en opgedane kennis met anderen te delen.  Het is voor mij een leuke manier om de meest interessante onderwerpen uit mijn notities in diepte te bespreken - en dankzij het internet kan ik meteen feedback van lezers krijgen. 

Een echt boek met als titel "De Zelfvoorzieningsbijbel" uitbrengen is mijn grote wens.  Uitgevers mogen me hieromtrent altijd contacteren, want hoewel er ook tal van mogelijkheden zijn om een boek in eigen beheer (in zelfvoorziening dus) uit te geven, zou ik toch liefst met een professionele uitgever willen samenwerken Knipogen!

Als jij, als lezer, ook wil dat De Zelfvoorzieningsbijbel er komt, mag je me steeds je eigen tips of ervaringen doorsturen.  Of je kan reclame maken voor deze site bij vrienden en andere ge├»nteresseerden. 

Alvast hartelijk dank!